Меню
Кошница
Куриерските услуги са с преглед и тест и 15% отстъпка

Намордници за кучета

В категорията 'Намордници' ще намерите богат избор от качествени продукти за кучета. Намордниците са препоръчителен, аз за някои и задължителен атрибут за разходката на средните и големите породи кучета. Изберете точния намордник за Вашето куче като се съобразите с ОБИКОЛКАТА И ДЪЛЖИНАТА НА МУЦУНАТА.

Намордникът е атрибут от оборудването за всяко куче и заема важна част в ежедневието му, независимо от неговата порода или характер. Поставен върху муцуната му, той предотвратява това животното да ухане преминаващ покрай него човек или друго куче, както и не му позволява да взема различни неща от земята. Намордниците са изработени предимно от твърди материи, на които има въздушни отвори, които позволят на животното да диша. Най-често те са направени от кожа, метал, пластмаса или найлон. Формата и конструкцията на намордниците е различна и зависи от предназначението им.

Защо едно куче се нуждае от намордник

Намордникът е необходим най-вече при извеждане на кучето на разходка, при транспортирането му в градския транспорт, при пътуване, при посещенията при ветеринарния лекар, по време на обучение и т.н. Този атрибут не само предпазва околните, но също така предпазва и кучето по време на разходка от това да яде опасни за здравето му храни. В кои случаи е необходимо кучето да носи намордник?

По време на разходка

Носенето на намордник по време на разходка е задължително, особено на местата, където има много хора или при пътуване в градския транспорт. Според правилата не можете да разхождате кучето си без такъв атрибут, независимо от неговата порода и размер.

По време на обучение

Поставянето на намордник е добре да стане още в първите месеци, докато кучето се обучава и изгражда своите навици, характер и поведение. Така то по-лесно ще свикне с него и ще се разхожда спокойно, без да се опитва да го свали.

За защита от ухапване

Намордникът е задължителен за кучето, при посещението му във ветеринарна клиника. В тези случаи неговата роля е да предотврати животното да ухапе ръката или крака на своя стопанин или на ветеринаря.

Като превантивна мярка

Много често кучетата обичат да вземат остатъци от храна на улицата. Това обаче може да доведе до отравяне или причиняване на различни заболявания. Освен това, намордник е добре да се използва и когато кучето е раздразнено или притежава по-агресивен характер.

Видове намордници за кучета


Разнообразието от намордници в магазините е много голямо, което позволява на собствениците на кучета да избират между няколко популярни вида:

  • Кожени намордници, които са много здрави, удобни и надеждни и имат много добра въздухопропускливост;
  • Пластмасови намордници, които също са много удобни и позволяват на кучетата да дишат свободно и да пият вода, като същевременно не им дават възможност да вземат неща от земята;
  • Синтетични намордници представляват най-често текстилна широка лента, която се закрепва около муцуната на кучето, с помощта на велкро или друг тип бързо фиксране. Мрежестата материя допринася за добър въздушен поток и възможност на пиене на вода. Те гарантират безопасността както на домашния любимец, така и на околните хора и животни.
  • Металните намордници са предназначени предимно за големите породи кучета. Те  позволяват на животните свободно да пият вода, имат добра вентилация и са много сигурни и надеждни със здравата си метална кошница.
  • Гумени и неопренови намордници са много удобни за кучето и не нараняват околните при нежелан контакт.
  • За специални породи - тези намордници са предназначени за кучета със специфична форма на муцуната например като  Намордник МОЛОСИкоито са за породи Френски, Английски булдог, Мопс и други молосовидни породи кучета.

Избора на намордник за Вашето куче често е труден особено когато не може да го изпробвате директно. За да сте сигурни в безопастността е добре намордника да приляга добре на муцуната, обиколката и да не осезаемо по-малка от тази на намордника. Допълнителната подсигурителна каишка между очите, както и регулеруемите намордници/с залепяне, велкро и тока/ са за предпочитане. 

Намордници за кучета
Инвентарен номер: 240139-31
Удачен летен намордник, който не спарва и е изключително лек, тънък, но много здрав и издръжлив. Изработен от здрава полиестерна мрежа. Затворен изцяло, което предотвратява възможността кучето Ви да яде от земята или от непознати храни или други опасни предмети.Не пречи на дишането, душенето или пие..
Започващ от 8.90лв
Инвентарен номер: 240113
Намордник от изкуствена кожа с метална декорация Череп. Качествена изработка и лесна за поставяне форма. Размери: дължина - 13 см, обиколка - 40 см.   За да сте сигурни, че този намордник ще стане на кучето Ви, моля измерете дължината на муцуната ме/мерена отгоре/ и обик..
Започващ от 15.90лв
Инвентарен номер: 240139-15
Удачен летен намордник, който не спарва и е изключително лек, тънък, но много здрав и издръжлив. Възможност за корекция на обиколката на муцуната.  Предлага се в синьо или розово. Моля преди завършване на поръчката напишете в секция "Коментари към поръчката" какъв цвят желаете. ..
Започващ от 7.74лв
Инвентарен номер: 240141
Пластмасов намордник за куче с еко кожена каишка за поставяне.Предлага се в 7 различни размера и 2 цвята, подходящи за почти всички породи кучета.Размери:1 - дължина- 3,5 см , обиколка - 18 см.2 - дължина- 4,5 см , обиколка - 21,5 см.3 - дължина- 5 см , обиколка - 25 см.4 - дължина- 6 см , обиколка ..
Започващ от 4.99лв
Инвентарен номер: 240131
Черен намордник от плат предлаган в няколко размера обхващащи почти всички породи кучета.За да сте сигурни кой размер и модел намордник би станал на кучето Ви, моля измерете дължината на муцуната ме/мерена отгоре/ и обиколката на муцуната в най-широката част/близо до очите/. Напишете ги като забележ..
Започващ от 6.23лв
Инвентарен номер: 240139-10
Удачен летен намордник, който не спарва и е изключително лек, тънък, но много здрав и издръжлив. Възможност за корекция на обиколката на муцуната. Предлага се в следните размери:   0 - дълж. - 6.5 см., об. - 7.5-10 см. 1 - дълж. - 7 см., об. - 10-17 см.&nbs..
Започващ от 7.99лв
Инвентарен номер: 240147-01
Пластмасов намордник за куче с метални токи и изкуствена лента за по-здраво фиксиране. Предлагат се в няколко няколко различни размера подходящи за почти всички породи кучета.Размери:№1- дълж. - 6 см., об. - 23 см.  №2- дълж. - 7 см., об. - 28 см.  №3- дълж. - 8 см., об. - 33 см...
Започващ от 11.90лв
Инвентарен номер: 240147-11
Пластмасов намордник за куче с пластмасови токи и изкуствена лента за по-здраво фиксиране. Предлагат се в няколко няколко различни размера подходящи за почти всички породи кучета.Размери:№1- дълж. - 6 см., об. - 24 см.  №2- дълж. - 7 см., об. - 28 см.  №3- дълж. - 8 см., об. - 33..
Започващ от 9.39лв
Инвентарен номер: 240148-01
Намордник с гумена кошница е подходящ за почти всички породи кучета и форрми на муцуни. Предлага се в няколко размера според дължината на муцуната и обиколката и. Моля измерете точно Вашето куче преди да поръчате. Размери 1 - дълж. - 6 см, об. - 22 см 2 - дълж. - 7..
Започващ от 14.09лв
Инвентарен номер: 240148-21
Намордник с гумена кошница е подходящ за почти всички породи кучета и форрми на муцуни. Предлага се в няколко размера според дължината на муцуната и обиколката и. Мек и качествен силиконов материал, който щади муцуната на кучето Ви. Почисва се изключително лесно. Лесен за поставяне и възможност..
Започващ от 13.90лв
Инвентарен номер: 240148-06
Намордник с гумена кошница е подходящ за почти всички породи кучета и форми на муцуни. Предлага се в няколко размера според дължината на муцуната и обиколката и. Моля измерете точно Вашето куче преди да поръчате.Размери:№1- дълж. - 7 см, об. - 26 см №2- дълж. - 8 см, об. - 30 см №3- д..
Започващ от 12.59лв
Инвентарен номер: 240103-01
Намордник от еко кожа с регулиране е подходящ за почти всички породи кучета и форрми на муцуни. Индивидуално може да се нагласят до 3 колана на муцуната за най-добро прилягане. Предлага се в три размера според дължината на муцуната и обиколката и. Моля измерете точно Вашето куче преди да поръчате. ..
Започващ от 8.59лв
Инвентарен номер: 240125-11
Щадящ намордник за куче е изработен от мека изкуствена лента допълнително подсилена около муцуната. Сигурен и лесен за поставяне. Удобен за регулиране както на врата, така и около муцуната, за да е комфортен и максимално функционален. Моля измерете внимателно муцуната и вратната обиколка на куч..
Започващ от 11.29лв
Инвентарен номер: 240121-11
Метален намордник Карасто за куче е подходящ за средни и едри породи кучета. Предлага се в три размера според дължината на муцуната и обиколката и. Моля измерете внимателно муцуната на кучето Ви преди да поръчате. Важен е размерът на муцуната, обиколката на главата на кучето и вратната обиколка се р..
Започващ от 32.19лв
Инвентарен номер: 240140-01
Намордник МОЛОСИ е намордник от плат и е подходящ за следните породи кучета / шицу, пекинез, френски булдог, английски булдог, мопс, бостън териер и други с подобна форма на муцуната/. Предлага се в няколко размера според обиколката на главата. Моля, измерете точно Вашето куче преди да пор..
Започващ от 25.29лв
Инвентарен номер: 240148-11
Намордник с мека висококачестве гумена кошница е подходящ за почти всички породи кучета и форрми на муцуни. Предлага се в няколко размера според дължината на муцуната и обиколката и.  Голям отвор за носа за по-лесно дишане в топлите дни. Допълнителна трета лента, която минава между очите н..
Започващ от 13.90лв
Инвентарен номер: 240125-01
Щадящ намордник за куче е изработен от мека изкуствена лента допълнително подсилена с неопрен около муцуната . Сигурен и лесен за поставяне. Удобен за регулиране както на врата, така и около муцуната, за да е комфортен и максимално функционален. Удобен за тренировка. Моля измерете внимателно му..
Започващ от 14.49лв
Инвентарен номер: 240181-01
Намордник от текстилна промазка, който покрива очите и е подходящ за почти всички породи кучета и форрми на муцуни. Удобен при ветеринарен преглад, за да избегне стреса от извършваните процедури.Предлага се в няколко размера според дължината на муцуната и обиколката и. Моля измерете точно Вашет..
Започващ от 30.25лв
Показва 1 до 18 от 18 (1 страници)

Как да изберем подходящия размер

За да определим кой е най-подходящият намордник за Вашето куче, трябва да знаем размерите на муцуната му. Моля измерете следните размери:

А - Дължина на муцуната (разстоянието от върха на носа до основата на очите), В - Обиколка на муцуната (измерена в най-широката й част, близко до очите). В случая големината на главата и вратната обиколка не са важни (тези размери се регулират от каишките). Дължината на намордника може да е малко по-голяма, за да може кучето да облизва носа си, но обиколката трябва да е точна, за да не го сваля. Запишете тези размери като коментар на поръчката Ви, когато попълвате данните си. Ние ще изберем най-подходящия размер за Вашето куче и при нужда ще се свържем с Вас, преди да Ви го изпратим.

Идея! За измерването на тези размери, можете да използвате шивашки метър или рулетка.