Меню
Кошница
Куриерските услуги са с преглед и тест и 15% отстъпка

Фурминатори за кучета

Гребени тип гребло Фурминатор за кучета с къс и дълъг косъм са най-ефективния начин да премахнете подкосъма на Вашето куче. С Фурминатора Вие достигате успешно до основата на косъма и премахвате падналите вече финни косми от подкосъмната част на козината. Така ще предотвратите възможостта за спарване на кожта, задържане на прах и мръсотия в козината и развитието на екземи и други кожни заболявания.

Този удобен инструмент за премахване на козина има назъбен метален гребен плюс бутон за освобождаване на събраната козина (което е изненадващо полезно и позволява работа с една ръка). Използваем и подходящ за всички видове късокосмести и дългокосмести породи кучета. Може да помогне за намаляване на падащата козина до 90%.

Избора на точния фурминар за нуждите на Вашето куче трябва да е съобразен с големината му и вида козина.

Как да избера Фурминатор за моето куче?

Избора на точния фурминар за нуждите на Вашето куче трябва да е съобразен с големината му и вида козина.

Условно фурминаторите се делят на:

  • Късокосмести - за кучета с козина по-къса от 5 см
  • Дългокосмести - за кучета с дължина на косъма над 5 см

*За по-добър резултат повечето собственици на кучета със средно дълъг косъм използват модели за дългокосмести, като така по-лесно достигат до подкосъма на кучето.

Вашия фурминатор трябва да е подбран и според големината на кучето Ви:

  • S - ширина гребена 4.5 см, подходящ за дребни породи кучета
  • M - ширина гребена 6.5 см, подходящ за средни породи кучета
  • L - ширина гребена 10 см, подходящ за едри породи кучета

Всеки собственик си преценя кой размер е най-подходящ за него. С най-големия размер 10 см бързо ще обработвате големите зони на гърба и хълбока на едрите породи, но по-трудно ще разресвате частите около краката и мишниците. Това важи и в обратна посока. Ако изберете по-малък гребен за голямо куче, лесно и бързо ще обработвате трудно достъпните и тесни участъци от козината, но ще Ви трябва повече време за гърба и хълбока.

Инвентарен номер: 100149-51
Поддържа козината чиста от прах и паднали косми, което позволява на кожата на кучето да диша.  Това от своя страна предотвратява появата на кожни заболявание като екземи и спарвания особено през топлите дни от годината. Спрете падащите косми в дома Ви само с веднъж седмично ресане на кучето..
21.66лв
Инвентарен номер: 100149-43
Фурминатор с двустранно острие е подходящ за среди породи кучета и  едри котки. Работната ширина на гребените е 7.6см. Премахва изцяло падналата маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Двете остриета са с различна гъстото на зъбите, което позволява по-прецизна работа ..
42.90лв
Инвентарен номер: 100149-41
Фурминатор с двустранно острие е подходящ за дребни и среди породи кучета и котки. Работната ширина на гребените е 4,5 см. Премахва изцяло падналата маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Двете остриета са с различна гъстото на зъбите, което позволява по-прецизна работа и..
38.99лв
Инвентарен номер: 100149-44
Фурминатор с двустранно острие е подходящ за едри породи кучета. Работната ширина на гребените е 11 см. Премахва изцяло падналата маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Двете остриета са с различна гъстото на зъбите, което позволява по-прецизна работа и достигане до самат..
49.90лв
Инвентарен номер: 100149-09
Фурминатор за дългокосмести кучета с ширина на острието от 10 см е подходящо за едри и супер едри породи кучета. Премахва изцяло падната маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Поддържа козината чиста от прах и паднали косми, което позволява на кожата на кучето да диша. То..
39.90лв
Инвентарен номер: 100149-07
   Фурминатор за дългокосмести кучета с ширина на острието от 4,5 см е подходящо за дребни породи кучета. Премахва изцяло падналата маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Поддържа козината чиста от прах и паднали косми, което позволява на кожата на кучето да диш..
34.99лв
Инвентарен номер: 100149-04
Фурминатор за късокосмести кучета с ширина на острието от 4,5 см е подходящо за дребни породи кучета. Премахва изцяло падната маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Поддържа козината чиста от прах и паднали косми, което позволява на кожата на кучето да диша. Това от своя ..
34.99лв
Инвентарен номер: 100149-08
Фурминатор за дългокосмести кучета с ширина на острието от 6,5 см е подходящо за средни  породи кучета. Премахва изцяло падналата маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. С бутона за лесно избутване на космите, може да работите спокойно с една ръка, което е необходимо ..
34.99лв
Инвентарен номер: 100149-05
Фурминатор за късокосмести кучета с ширина на острието от 6,5 см е подходящо за средни породи кучета. Премахва изцяло падната маса на подкосъма на животното и намалява с до 90% падащите косми. Поддържа козината чиста от прах и паднали косми, което позволява на кожата на кучето да диша. Това от своя ..
34.99лв
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)